Udskriv denne side

Mit barn har også cøliaki

Cøliaki betyder glutenallergi, og det betyder, at man ikke kan tåle de 4 gængse kornsorter rug, hvede, byg og havre.
I forhold til at styre diabetes kan det give en del udfordringer, da man ikke kan imødegå lave bodsukre sådan som man plejer.

Der er en større sandsynlighed for, at børn med diabetes også udvikler cøliaki.

Hvis I opdager, at jeres barn har cøliaki, vil det største problem være at skaffe brød, pasta mv til jeres barn.

Læs "en mors beretning om livet med cøliaki"

Brød og pasta kan som regel købes dyrt i supermarkeder. Se efter produkter fra Shâr (brød, pasta, mel) og Finax (melblandinger) eller Jyttemel.
Hvis man vælger at bage selv er en røremaskine uundværlig.

Til bagning er der bla. flg råd:
  • Brug 20% mindre glutenfrit mel end der står i opskrifterne
  • Tilføj fiberhusk (apoteker og helsehostbutikker) for at opnå noget af den effekt gluten har på brødet

Bagekurser kan fx findes på cøliaki foreningens hjemmeside. Der kan man også købe opskriftsbøger